Red Bull kijkt naar mogelijkheden hoger beroep straf Lewis Hamilton | GPFans News

 • Gepubliceerd op 6 maanden geleden

  GPFans NLGPFans NL
  abonnees: 67K

  Max Verstappen zag de Grand Prix van Groot-Brittannië in rook opgaan toen hij in de openingsfase van de race werd uitgeschakeld door Lewis Hamilton. De Brit ontving hiervoor een tijdstraf van tien seconden, maar Red Bull Racing kijkt nu naar de mogelijkheden om in hoger beroep te gaan.

  Montage door: Ronan Postulart

  Download ook de GPFans App!

  Google Play | play.google.com/store/apps/de...
  AppStore | apps.apple.com/nl/app/gpfans/...

  Bekijk ook onze social media kanalen:

  Instagram: GPFansNL
  Twitter: GPFansNL
  Facebook: GPfanscom
  TikTok: www.tiktok.com/@gpfansnl

Ginne +187
Ginne

Als je bedenkt dat 14G voor een normaal iemand dodelijk kan zijn , en zelfs straaljager piloten niet hoger gaan dan kan je nagaan hoeveel geluk Max heeft gehad. Als dit een paar jaar geleden was gebeurt was Max morsdood geweest. Kijk maar eens naar het ongeluk van Dale Earnhart Sr. Dat waren minder Gs maar wel een andere hoek van impact. Resultaat Earnhart overlijd.

Jan Paddestoel +13
Jan Paddestoel

Ik geloof voor geen reet dat dit een ongeluk was! Deze gast weet precies wat ie doet! Nu gaat ie schijnbaar ook over lijken want het had wel eens veeeel erger kunnen afgelopen kunnen zijn, zonder te spreken over die respectloze overwinnings dans en de email die al klaar lag vo'o'r het ongeluk!

Shane Radcliffe +65
Shane Radcliffe

Voor beide heren in de sport die beweren dat Hamilton hier niks fouts deed, jullie kennen het circuit goed genoeg om te weten dat je die bocht nooit met die snelheid en hoek van inkomen had kunnen halen, Hamilton had dus hoe dan ook 100/100 keer rechtdoor of wijd gegaan en max mee genomen. Dit was 100% opzettelijk en niet alleen amateuristisch van Hamilton maar ook nog eens levens gevaarlijk, die vent moet even een psychologisch testje af leggen ofzo want naar mijn mening is het gewoon naast dus een slechte verliezer ook nog eens een egoïstische sociopaat die een gevaar is voor iedereen in de sport.

ewoud van aalst +50
ewoud van aalst

Ik hoop dat Horner door blijft pushen. Hij heeft gelijk. De kans is klein dat er iets van terecht komt, maar gewoon laten zien dat ze het er niet bij laten zitten en ze mercedes niet overal mee weg wíllen laten komen is al een boodschap op zich

Flipping Panda +233
Flipping Panda

Het ergste is hoe Hamilton er toch met de winst vandoor gaat terwijl die verstappen toch best wel hard de banden stapel in heeft gewerkt en bij afloop het ook nog enorm gaat vieren van alsof er niks gebeurd is dat komt bij mij en bij iedereen in het verkeerde keelgat erg respectloos en zo zag verstappen het ook

Robert +25
Robert

Alonso: ""Dus in zekere zin kon Lewis niet van de binnenlijn verdwijnen", dat was een punt geweest als Lewis daadwerkelijk de apex aansneed zoals hij bij Leclerc deed. Bij Max hield hij bewust de auto met anderhalf á 2 meter van de apex af, dus die ruimte om de binnenlijn écht te pakken was er wel. Benieuwd bij welk pakje boter Alonso zijn wereldtitels heeft gekregen en hoeveel persoonlijke belangen hij bij Mercedes heeft om zo'n uitspraak te doen.

Ayrton Senna +20
Ayrton Senna

Oneens als je met z’n tweeën 300 km per uur gaat door copse dan gaat dat 9 van de 10 x fout Hamilton had van zijn gas gemoeten de bocht was absoluut voor Max

Grk de Graaf +15
Grk de Graaf

Lewis is de schuldige hij had een meter meer dan rechts moeten rijden ipv middenop dan was dit niet gebeurt Lewis liet hem gewoon staan en tevens had hij nog kunnen remmen maar Lewis wilde Max voorbij wat het ook koste wat het koste anders had Lewis niet gewonnen maar Max die auto van Max is totaal los Lewis moet min 4 punten op zijn licentie krijgen en de volgende keer als laatste aanvangen want dit was gewoon een moord aanslag op Max geweest 51G is gewoon dodelijk dus de straf van 10sec leek nergens op

Co Starring +52
Co Starring

Lewis action and behaviour are simply foolhardy, stupid and immature. For him to be awarded with the race win is beyond any reasoning. He'd thrown his greatest of all drivers title in the dustbin yesterday never to regain it again in my opinion.

jim de nooij +9
jim de nooij

er zit zoveel onrechtvaardigheid in: na onderzoek van de beelden vinden ze ze dat Hamilton fout was de straf van 10 seconden doet niets hij maakt de race af en wint. Max die niet schuldig werd bevonden kon de race niet afmaken want zn auto ligt aan gort dus uiteindelijk is Max de gestrafte. Ik vindt dat de rijder die iemand uit de wedstrijd rijd zo wie zo gediskwalificeerd moet worden, minstens voor die wedstrijd als te bewijzen is dat het met opzet gebeurde, kan je overwegen om voor meerdere wedstrijden te schorsen

Jacob van Heemskerck +4
Jacob van Heemskerck

Zo Fia heeft z'n zin, gat is weer gedicht zodat het spannend blijft. Simpele feit blijft en dat is dat Hamilton geen gebruikt maakte van de ruimte die Verstappen liet. Hamilton miste de apex volkomen en hij had moeten liften dan was er geen contact geweest..

mYsterYguest99 +58
mYsterYguest99

Hamilton gaat al wat langer mee in de sport , hij weet wat hij moet om zoiets te laten lijken op een race incident

Doewie +38
Doewie

Als je met een 10 seconde penalty alsnog eerste kan worden is de straf geen straf. Want dan ondervindt je dus geen gevolgen van je acties.

senne michiels +24
senne michiels

Hamilton een raceban geven zodat Russell zich opnieuw kan bewijzen en miss zijn eerste overwinning haalt uit zijn carrière

John Kochen +10
John Kochen

Dus volgens Alonso zit er geen rem op de Mercedes en van het gas afgaan omdat je in een onmogelijke positie zit behoort ook niet tot de mogelijkheden. In die bocht had Hamilton daar niets te zoeken. Klaar!

Gerard van den Bosch +2
Gerard van den Bosch

Wat mij het meest stoorde was dat de straf in Monza 2020 voor het inrijden van de pitstraat omdat Magnussen daar stil stond resulteerde in een stop-and-go penalty voor Hamilton en Giovinazzi. Die straf telde veel "zwaarder" op het resultaat van de race dan de gegeven straf voor het eraf rijden van je directe concurrent.

Xavier Tomaszynski +20
Xavier Tomaszynski

Voor mij is het duidelijk dat Lewis Max maar kan inhalen in de kampioenschap klassement als Max pech heeft of gewoon van de baan gereden wordt. De uitbundigheid van Lewis (zie ook tijdens de Q op vrijdag) toont duidelijk aan hoe hopeloos hij is. Ik ben zeker dat Max een klasse hoger staat dan Lewis. Spijtig dat Lewis dat niet zelf inziet. Triestig.

Jaydan Puriel +13
Jaydan Puriel

Goeie beslissing van Red Bull dit is onacceptabel gedrag van Hamilton

Gerard Vriend +7
Gerard Vriend

Snap het probleem niet. Beelden vooruit spoelen, meetlat erlangs. Dan kun je zien dat Hamilton er achter zit Max had de bocht. Je ziet dat H niet instuurt maar hem tegen Max laat lopen. Hij weet dat Max moet insturen. Dan houdt hij net de bocht op M zijn lijn! Hier is opzet bewijsbaar.

The Milfennial +46
The Milfennial

Toto Wolf heeft volledig de macht over de FIA. Dat hoger beroep heeft totaal geen kans.