Horner verwacht gridstraf Verstappen en Pérez: "Dit is de harde kant van racen" | GPFans News

 • Gepubliceerd op 5 maanden geleden

  GPFans NLGPFans NL
  abonnees: 67K

  Red Bull Racing heeft slecht nieuws, nu er tijdens de Grand Prix van Hongarije opnieuw veel schade is ontstaan aan de auto's van Max Verstappen en Sergio Pérez. Teambaas Christian Horner heeft laten weten dat hij verwacht dat er een gridstraf komt voor allebei zijn coureurs.

  Aston Martin gaat in beroep tegen de diskwalificatie van Sebastian Vettel tijdens de Grand Prix van Hongarije. Vettel kwam als tweede over de streep, maar werd op zondagavond gediskwalificeerd omdat de FIA niet genoeg brandstof uit de krachtbron kon halen.

  Montage door: Remco van Putten

  Download ook de GPFans App!

  Google Play | play.google.com/store/apps/de...
  AppStore | apps.apple.com/nl/app/gpfans/...

  Bekijk ook onze social media kanalen:

  Instagram: GPFansNL
  Twitter: GPFansNL
  Facebook: GPfanscom
  TikTok: www.tiktok.com/@gpfansnl

Raul Van Holland +115
Raul Van Holland

De nieuwe regel moet zijn dat als jij er af wordt gereden en je motor kapot is je hem mag vervangen zonder dat dit telt voor 1 van de 3 motoren. Op dit moment kan mercedes max er gwn tactisch afrijden.

OUTLAW F1 +22
OUTLAW F1

Bedankt weer voor het snelle duidelijke nieuws 👍🏼, wat een ziek gedoe , red bull doet het goed dit jaar ,loopt met punten uit , en dan word je er uit geknikkerd ,en sta j weer achter en ook allebei een gridstraf , dank Mercedes ,op deze manier verliezen en Mercedes winnen ,ben er ziek van bha 🤬, power to the max

pieterw4809 +75
pieterw4809

Het zou natuurlijk meer voor de hand liggen als lompe en daarvoor bestrafte veroorzakers aansprakelijk worden gesteld voor de betaling van de schade aan derden. En dan natuurlijk ten koste van hun budget. Zo werkt het in het normale leven ook.

The Mx5 Channel +8
The Mx5 Channel

Ik vind gewoon dat je de schade kan verhalen bij de veroorzaker, ze maken een hoop regels die veel mensen straffen. Maar de mensen die de veroorzaker zijn komen er vaak goed vanaf.

Henny Wortman +93
Henny Wortman

Het hele budgetcap verhaal zou toch nog eens herzien moeten worden. Zeker dooe andermans fouten

Violet
Violet

Thanks for the update Sebastiaan 💚🌾

AviationSpotterLuca +2
AviationSpotterLuca

Ligt het aan mij of heeft Hamilton gewoon enorm veel geluk?

Henny Siglé +23
Henny Siglé

Goeie video met interessant nieuws. Waarom komt er geen regel dat als de crash niet veroorzaakt is door jezelf dat je dan vrij alle schade kan herstellen zonder gridstraf. RB is nu al 2x de dupe van de klunsigheid van Mercedes en 3 auto's zijn daardoor beschadigd ... wordt het dan niet eens tijd voor een wijziging ? Want met het "sorry " zeggen van Bottas daar repareer je geen auto mee. Ik vind dit een irritante kwestie. En wat Vettel betreft dat is ook zoiets, je kunt het ook zo bekijken dat hij het risico heeft genomen om zonder benzine komen te staan ... beter als 2 liter teveel ... toch ? Ze moeten juist straffen op teveel in de tank. Eigenlijk zouden ze eens tijdens de winterstop alle regels nog eens door moeten nemen want er klopt geen ene moer van, het is nu natte vinger werk. 😦

Tinus Tegengas +5
Tinus Tegengas

Voor de uitzendingen van de Formule 1 moet je straks een apart abonnement afsluiten. Ik ben benieuwd hoeveel mensen dat gaan doen als op deze wijze de uitslag van een race en daarmee van het kampioenschap wordt beïnvloed. Het heeft weinig met sport te maken als het team dat als eerste zijn tegenstanders uitschakelt, kampioen wordt. Het is racen, geen demolition derby.

maikel kweekel +55
maikel kweekel

Het blijft een grote hoop onzin. Schade waar je zelf niks aan kan doen, zelf moeten betalen. Verzeker je auto niet via de FIA!!!

SR +5
SR

Komt goed, don't worry. 💪😉

Bearical +1
Bearical

Wat als alle teams gaan staken en niet komen opdagen 😂

Rogue +7
Rogue

Wat n bizarre regels hanteert de FIA. Mercedes verkloot het en de rest lijdt eronder, lijkt me niet de bedoeling. Ben wel klaar met F1 te volgen

bynahelemaal +3
bynahelemaal

Best raar dat je je pu niet zonder straf mag wisselen als je buiten je eigen schuld om een 4e pu moet insteken…

Kevin Leeferink +101
Kevin Leeferink

Dus te weinig benzine is ernstiger dan je rivaal met 51G de bandenstapel injagen ?

JustADude
JustADude

Zou me niet verbazen als Mercedes Verstappen later in het seizoen expres gaat bewaken zodat hij teveel onderdelen moet gebruiken en grid straf krijgt. Tot nu toe zijn ze daar al goed me bezig

B1nary C0de
B1nary C0de

Laat toch maar weer zien dat je beter een kamikaze piloot kan zijn en 10 seconde straf kan krijgen dan de target worden en vervolgens een gridstraf krijgen aan je broek. Als uiteindelijk hierdoor max geen wereld kampioen wordt zijn die FIA regels echt ontiegelijk kansloos.

#PuraLeña +41
#PuraLeña

Is als met een auto rijden zonder verzekering.

BIZZKI
BIZZKI

Het is al tientallen jaren zo en nu moet het ineens veranderen. Wel grappig. Meerdere teams waren vermoedelijk al failliet als deze regel eerder was toegepast.

Mamba 21 Beats +11
Mamba 21 Beats

Fia moet regels veranderen. Schade betalen door veroorzaker + geen gridstraffen nav fout van een ander.